Tachograaf software die iedereen begrijpt en boetes bij een controle voorkomt

Alle tachograaf analyse software vraagt veel kennis en tijd van de gebruiker. Onze tachograaf software werkt anders. De software neemt jou het moeilijke en tijdrovende werk uit handen en zorgt ervoor dat je altijd 100% voorbereid bent op een tachograaf controle.

Probeer het 30 dagen uit

Eerlijk, tachograaf software moet toch het doel hebben om ons werk makkelijker te maken?

Toch lijkt het wel alsof alle tachograaf software het doel heeft om ons aan het werk te zetten. Er wordt van je verwacht dat je alle tachograaf regels kent, overtredingen opspoort en hiervoor allemaal aparte rapporten maakt. En dan weet je nog steeds niet 100% zeker of je alles wel juist doet…

Ik wil software die mij het makkelijker maakt!

Doe jij ook nog te weinig met je tachograaf data?

Je hebt nu tachograaf analyse software die je heel uitgebreid inzicht geeft in de tacho data maar het lukt je niet om makkelijk te werken met de software.

Je merkt dat je het lastig vindt om overzicht te houden en hierdoor maak je waarschijnlijk onnodige fouten
Voor je gevoel verlies je veel tijd omdat het ingewikkeld is
De gedachte van een mogelijke tachograaf controle maakt je zenuwachtig

Andere tachograaf software lijkt wel gemaakt om jou aan het werk te zetten

Er wordt van jou verwacht dat je een tachograaf deskundige bent. Software moet voor jou werken, niet andersom!

Je hebt niets aan software als je niet 100% zeker weet dat je aan de wetgeving voldoet
Software moet als doel hebben om jou het werk makkelijker te maken
Wat een paar jaar geleden een goede oplossing leek, is misschien nu wel toe aan vervanging

Je maakt het jezelf onnodig moeilijk met jouw huidige analyse software en daarnaast neem je het risico dat je nog steeds boetes krijgt bij een controle

De nieuwe quota van IL&T is om jaarlijks 5% van de chauffeurs in Nederland te controleren. Een controle is daardoor onvermijdelijk.

Onze nieuwe Tachograaf Taakmanager lost deze problemen op

Ontvang automatisch taken op je dashboard die jou vertellen welke overtredingen zijn gemaakt. Krijg uitleg welke acties vereist zijn om aan jouw wettelijke verplichting te voldoen. Zonder zelf na te denken. Zonder een minuut tijd te verspillen. 100% compliant. Scroll nu verder om te zien hoe dit werkt!

Dit wil ik 30 dagen gratis uitproberen
Stap 1

Tacho data importeren

Eerst is het belangrijk dat jij je tacho data importeert in de software. Dit kan met onze oplossing of via een koppeling met jouw eigen vertrouwde boordcomputer. Wanneer je dit hebt gedaan gaat de tachograaf software automatisch aan de slag met het analyseren van de tacho data en het creëren van taken.

Stap 2

Ontvang taken op je dashboard

Wanneer jij actie moet ondernemen komt er een taak op het dashboard te staan. Elke taak laat zien wat er fout ging en welke actie is vereist. Je hoeft geen deskundige te zijn, de software vertelt jou precies wat er moet gebeuren.

Stap 3

Bespreek het met de chauffeur

Na het bekijken van de fouten maak je een (bel)afspraak met de chauffeur. Het doel van de afspraak is om de fouten te bespreken en dit vast te leggen. Geef de chauffeur inzicht en maak afspraken hoe je dit gaat verbeteren.

Stap 4

Print het rapport met fouten

In de taak kan je direct een rapport met de fouten printen. Dit rapport gebruik je tijdens het gesprek met je chauffeur. Na uitleg van de fouten laat je het rapport ondertekenen en upload je het document in de tachograaf software.

Stap 5

Verantwoord de fouten

Noteer in de taak wat je hebt besproken met je chauffeur. Waarom ging het fout en wat gaan jullie doen om in de toekomst dezelfde fouten te voorkomen? Zo bewijs jij als vervoerder aan de IlenT dat je actief bezig bent met de gemaakte overtredingen. Dit zorgt voor minder tachograaf boetes!

Stap 6

Voldoe aan je wettelijke verplichting

Wanneer je alle wettelijk vereiste acties hebt afgerond kan je de taak aanmerkten als voltooid. Gefeliciteerd, je hebt aan je wettelijke verplichting voldaan. Binnen 1 scherm, in zo min mogelijk tijd, met de minste inspanning. 100% compliant.

Al meer dan 4000 transportbedrijven kozen voor onze tachograaf software, wanneer start jij?

Wat zeggen jouw collega's over ons?

Waarom tachograaf software?

Als vervoerder ben jij verplicht om te voldoen aan de ILenT controlepunten. Dit met het oogpunt op het bewaken van de verkeersveiligheid in Nederland en creëren van een eerlijk speelveld in de transport en logistiek. De ILenT heeft 3 punten waar zij op controleren, namelijk volledigheid en betrouwbaarheid van de tacho data en rij- en rusttijden overtredingen. Onze digitale tachograaf software zorgt er voor dat jij altijd voldoet aan deze 3 controlepunten van de ILenT.  

Transporteurs kunnen aan de hand van de tachograaf taakmanager software aantonen op welke mate zij voldoen aan de gestelde regelgeving (Verordening (EG) nr. 561/2006) en waar er nog ruimte is voor verbetering om boetes voor de tachograaf te voorkomen. Onze software maakt dit inzichtelijk en is een perfecte tool om te voldoen aan je wettelijke verplichting.  

De komende jaren wordt de kans op een IL&T controle een stuk groter. De IL&T gaat het team van inspecteurs namelijk flink uitbreiden, tachograaf software wordt dus nog belangrijker. Ook gaan ze gebruik maken van digitaal toezicht. Een nieuwe manier van controleren die er voor zorgt dat de IL&T efficiënter te werk kan gaan en gerichter inspecties uit kan voeren.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Bekijk dan of deze hieronder staat beschreven. Is dit niet het geval? Neem dan gerust contact met ons op.

Hoe kan ik mijn tachograaf overtredingen inzien?

Onze tachograaf software beschikt over een overzichtelijk dashboard waar in 1 oogopslag te zien is waar er overtredingen worden gemaakt. Daarnaast zorgt onze taakmanager er voor dat de overtredingen behandeld worden door duidelijke acties te geven die precies vertellen wat je moet doen om boetes te voorkomen.

Voorkom ik boetes voor de tachograaf met de software van Roadsoft?

Jazeker! Onze tachograaf software is volledig ingericht op de controlepunten van de IL&T. Maak je gebruik van onze software? Dan rij jij zonder zorgen inspecties van de IL&T tegemoet.

Op welke manier importeer ik mijn tacho data in de software?

Hier zijn 2 manieren voor, namelijk automatisch en handmatig uitlezen van de tachograaf. Met automatisch uitlezen wordt de tacho data direct geïmporteerd in de software. Met handmatig uitlezen is het de bedoeling dat de data handmatig geïmporteerd wordt. Heb je een boordcomputer? Wij hebben veel koppelingen met boordcomputer leveranciers, neem contact op voor de mogelijkheden. Wees gerust, dit is erg gemakkelijk geregeld!

Kan ik in de software behalve op de rij- en rusttijden ook op de andere controlepunten van de IL&T controleren?

Jazeker! Wij hebben een overzichtelijke afdeling gemaakt voor de chauffeurs in de software. Hier is precies te zien wie er fouten maken en welke overtredingen hier bij horen. De overtredingen voor het bedienen van de tachograaf, missende data en de rij- en rusttijden komen hier in terug.

Ik heb nog nooit eerder gehoord van een taakmanager, is dit iets nieuws?

Ja dat klopt! Wij zijn de afgelopen maanden bezig geweest met het ontwikkelen van een nieuwe generatie software, de tachograaf taakmanager. Hierdoor hoeft de gebruiker niet zelf meer opzoek naar de overtredingen en een plan te verzinnen om dit op te lossen. De taakmanager vertelt precies waar de knelpunten liggen en hoe dit opgelost kan worden. Een nieuwe innovatie in de markt van tachograaf software!

Is jullie digitale tachograaf software makkelijk te gebruiken?

Onze software is gebouwd met het oogpunt op gemak. Het gebruiken van tachograaf
software hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Dit is wat wij graag willen bewijzen met onze tachograaf taakmanager!