Wat zijn de mogelijkheden?

Als vervoerder heb je de keuze om handmatig of automatisch je tachograaf en bestuurderskaart uit te lezen. Automatisch uitlezen bespaart veel tijd en voorkomt hoge boetes voor het ontbreken van data bij een controle.

Automatisch tacho data uitlezen

Tegenwoordig kiezen de meeste bedrijven voor uitleesapparatuur die automatisch de digitale tachograaf en bestuurderskaart uitleest. Met automatisch uitlezen wordt de tacho data direct in de software geïmporteerd. Voorkom het missen van data en verspil niet langer kostbare tijd. Laat u informeren over de mogelijkheden.

Bespaart veel verloren tijd
Voorkomt boetes van € 4.400,- voor het missen van data
Niet geschikt voor alle tachografen
Meest gekozen
Automatisch uitlezen
Handmatig tacho data uitlezen

Opzoek naar uitleesapparatuur om voor een lage investering de bestuurderskaart en tachograaf uit te lezen? Dan is handmatig uitlezen de oplossing voor u. Met onze uitleesapparatuur voldoe je gemakkelijk aan je uitleesverplichting. Voorkom tachograafboetes en bestel uw handmatige uitleesoplossing vandaag nog!

Lage investering
Vergt veel tijd door handmatige handelingen
Verhoogt risico op missende data
Handmatig uitlezen
Het kost geen tijd
Mis nooit een download
Investeren in draadloos uitlezen verdient zich snel terug

Waarom zou ik automatisch uitlezen?

Handmatig je digitale tachograaf uitlezen kost je simpelweg tijd. Je bent als vervoerder al druk genoeg met allerlei administratieve taken. Zou het niet fijn zijn als dit niet nog een administratieve taak op jouw lijst wordt?

Bekijk digiDL tracking
Automatisch uitlezen + tracking
Bekijk digiDL
Automatisch uitlezen
Bekijk digiPost
Handmatig uitlezen
Bekijk Digifob Pro
Handmatig uitlezen

Waarom is het belangrijk om de tachograaf uit te lezen?

Elke vervoerder die tachograafplichtig is, is verplicht om elke 28 dagen de bestuurderskaarten van zijn personeel uit te lezen. Doe je dit niet dan riskeer je missende data en hier worden fikse boetes voor uitgeschreven. Verder is het belangrijk dat de digitale tachograaf zelf elke 90 dagen wordt uitgelezen. Wij adviseren onze klanten (die handmatig uitlezen) altijd om de bestuurderskaart 1 keer per 2 weken uit te lezen en de tachograaf zelf 1 keer per maand. Dit gaat gemakkelijk met onze uitleesoplossingen en zo loop je dus geen risico om boetes voor missende data te ontvangen! 

Door middel van onze uitleesoplossingen zijn vervoerders in staat om de ddd. bestanden van de digitale tachograaf te downloaden. Op deze manier kunnen zij tijdens inspecties op verzoek van de IL&T de data overdragen.

Wist je dat de Inspectie Leefomgeving en Transport (IL&T) in 2020 het totaal aantal inspecteurs met 150 heeft uitgebreid? Met de extra capaciteit vindt er een enorme stijging in het aantal controles plaats. Met onze draadloze uitleesapparatuur rij jij ze zorgeloos tegemoet.

Wat kan ik verwachten met het automatisch uitlezen van de tacho data?

Het aansluiten van de hardware kan eenvoudig en snel zelf worden uitgevoerd met de bijgeleverde instructie. Met onze automatische oplossing loop je nooit meer het risico om een boete voor missende data te ontvangen!

Wij configureren jouw hardware en versturen dit zodra het juist staat ingesteld voor jouw voertuigen.

Jij sluit zelf de hardware aan met onze speciale kabels. Hierna stuur jij jouw bedrijfskaart naar ons op.

Je bent er klaar voor! Vanaf nu wordt alle data automatisch en door de lucht uitgelezen.

Digitale tachograaf software

Onze tachograaf software werkt naadloos samen met de uitleesapparatuur die wij leveren. Door middel van automatisch uitlezen worden de .ddd-bestanden eenvoudig in de software geladen. Kiest je liever voor het handmatig uitlezen van de tachograaf? Dan is het uiteraard ook mogelijk om deze data handmatig in de software te laden op een super eenvoudige manier! 

De tachograaf software van Roadsoft is innoverend en vernieuwend. De traditionele tachograaf software voert analyses uit en daarna houdt het op. Je wordt zelf aan het werk gezet om te onderzoeken waar de knelpunten liggen. Onze software gaat een stap verder, onderzoekt de overtredingen en geeft duidelijke taken aan zodat deze overtredingen kunnen worden verholpen en tachograafboetes worden voorkomen!

Wat zeggen jouw collega's over ons?

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Bekijk dan of deze hieronder staat beschreven. Is dit niet het geval? Neem dan gerust contact met ons op.

Wanneer moet ik mijn bestuurderskaart uitlezen?

De bestuurderskaart moet elke 28 dagen uitgelezen worden. Echter, raden wij onze klanten aan om dit elke 2 weken te doen zodat missende data wordt voorkomen.

Wanneer moet ik mijn digitale tachograaf uitlezen?

De digitale tachograaf moet elke 90 dagen uitgelezen worden. Wij raden onze klanten aan om de tachograaf 1 keer per maand uit te lezen. Op deze manier krijgt de vervoerder geen last van missende data.

Welke gegevens worden precies geregistreerd door de digitale tachograaf?

De digtale tachograaf registreert de rij- en rusttijden van de chauffeur. Dit wordt opgeslagen op de bestuurderskaart en in de tachograaf zelf. De tachograaf bekijkt ook de arbeidstijden en andere activiteiten die tijdens de werkzaamheden naar voren komen.

Wat moet ik doen als mijn wagen nog een analoge tachograaf heeft?

Analoge tachografen kunnen niet uitgelezen worden door onze hardware. Hierdoor moet de chauffeur zelf zijn registratie bij houden door middel van de tachograafkaart.

Wat is beter, handmatig of automatisch uitlezen van de tachograaf?

Laten we eerst even duidelijk maken dat beiden methoden geschikt zijn om de tachograaf data te verzamelen. Echter, raden wij onze klanten aan om te kiezen om de digitale tachograaf automatisch uit te lezen. Het risico op missende data verdwijnt met deze methode en hierdoor is de kans op boetes voor de tachograaf aanzienlijk kleiner!

Zijn alle digitale tachografen geschikt voor automatisch uitlezen?

Helaas is dit niet het geval, digitale tachografen uit het jaar 2012 of ouder zijn niet geschikt voor automatisch uitlezen. Beschikt u over een oudere tachograaf die voor 2012 geproduceerd is? Dan is het alleen mogelijk om de tachograaf handmatig uit te lezen.

Welke tachografen worden ondersteunt door jullie hardware?

Zowel de tachografen van VDO als Stoneridge worden ondersteunt door onze uitleesoplossingen.