No items found.
Automatisch uitlezen

digiDL

Klanten geven RoadSoft een 4.9/5.0

Is handmatig je bestuurderskaart en digitale tachograaf uitlezen tegenwoordig niet veel te omslachtig? Laat onze digiDL dit dan altijd automatisch op afstand voor jou doen. Zo kun jij je focussen op het échte werk en rijden we samen een zorgeloze toekomst tegemoet. Zonder de kleine foutjes met grote gevolgen!

Gebruiksaanwijzing

Omdat de digiDL een automatische uitleesoplossing is hoef je bij gebruik verder geen handmatige handelingen uit te voeren. Het is wel belangrijk om te weten hoe je deze installeert. Dit gaat als volgt:

 

  1. Haal de tachograaf naar voren.
  2. Koppel de kabels in CAN 1 en 2 los. (is CAN 3 in gebruik? Verwijder dan het koppelstukje en plaats de kabel van CAN 3 dan op de plek van het koppelstukje).
  3. Sluit de kabels van de digiDL aan op de tachograaf. Wit gaat op CAN 1, geel gaat op CAN 2 en rood gaat op CAN 3. Als CAN 3 benodigd is dan kan de plug die in de bijgeleverde kabel zit verwijderd worden.
  4. Sluit de antenne aan en plaats GSM op de aansluiting GSM. Zorg dat je de antenne op het raam plakt!
  5. Plaats de digiDL achter de tachograaf en zet de tachograaf weer op de juiste plek.
  6. De digiDL is nu geïnstalleerd en gereed om de tachograaf en bestuurderskaart uit te lezen.

 

Het is belangrijk om te weten dat bij gebruik van de digiDL wij een bedrijfskaart van jou nodig hebben. Deze krijgt een veilige plek in ons kaarthotel op kantoor. Deze hebben wij nodig om op afstand de tachograaf uit te lezen.

Hardware

Het draadloos uitlezen van de bestuurderskaart en tachograaf gaat via het mobiele netwerk. Hiervoor is een verbinding nodig tussen de tachograaf en jouw bedrijfskaart die bij ons een beveiligde plek op onze server krijgt. Vervolgens kunnen wij via een 4G-verbinding jouw bestanden uitlezen.

De bestanden zijn na het uitlezen direct beschikbaar in onze tachograaf analyse software DigiTac Web. De bestanden van jouw bestuurderskaart(en) worden eens in de 14 dagen automatisch in de software geladen. De data van je digitale tachograaf eens in de 21 dagen. Voor de installatie van het draadloos uitlezen begeleiden wij je persoonlijk in 3 stappen. Om je alvast een idee te geven staan deze uitgeschreven in de handleiding die je hieronder kunt downloaden.

Software

Wanneer je de weg opgaat met de digiDL voldoe je aan de wettelijke eisen van uitlezen en opslaan. Ook geen overbodige luxe is het programma dat je van ons ter beschikking kunt krijgen. Met digiTac Web heb je ten alle tijden snel een volledig inzicht in de bestanden.

Zodra jij de tachograaf hebt uitgelezen draaien wij direct een risico-analyse voor je uit. Vervolgens spelen we naar jou door welke slordigheden jij nog uit je systeem kunt halen. Onze software neemt de overtredingen dus niet voor je weg. Wel geven wij jou de mogelijkheid om deze te voorkomen.

Voordelen

Zorgt voor erg veel gemak
Heb geen last meer van missende data met de digiDL
Chauffeurs hoeven zelf niet meer uit te lezen
Gemakkelijk te installeren
De tacho data wordt zonder inspanning automatisch in de software geladen
Bespaart tijd en geld

Nadelen

Niet geschikt voor alle tachografen
Iets duurder dan de handmatige oplossingen

Alternatieven

Handmatig uitlezen

Digifob Pro

Klanten geven RoadSoft een 4.9/5.0

De Digifob Pro is een eenvoudig te gebruiken handmatige oplossing voor het uitlezen van bestuurderskaarten en alle type tachografen. Het grote voordeel van de Digifob Pro, is dat je gegevens kunt uploaden via WIFI naar onze online omgeving. Hierna is de data direct beschikbaar in onze online tachograaf analyse software. Daarnaast heeft de Digifob Pro een volledig kleuren display waarop activiteiten en overtredingen te bekijken zijn door je chauffeurs.

Volledig gekleurde verlichte display
Analyse van bestuurderskaart en tachograaf
Automatisch uitlezen

digiDL tracking

Klanten geven RoadSoft een 4.9/5.0

Nooit meer handmatig je bestuurderskaart of digitale tachograaf uitlezen? Laat onze digiDL Tracking dit dan automatisch en op afstand voor je doen. Werkelijk alles wordt geautomatiseerd om het proces te versnellen en nooit meer data te verliezen. Zo bespaar jij de tijd, moeite en frustratie van het handmatig uitlezen en kun jij je focussen op het échte werk, vervoeren.

Bespaart tijd en geld
Nooit meer handmatig uitlezen, dit zorgt voor gemak

Nooit meer onnodige moeite, tijdverspilling en boetes

Laat elke denkbare frustratie eindelijk achter je met onze gebruiksvriendelijke en resultaatgerichte oplossing.

4000+
Dag in dag uit helpen wij 4.000 vervoerders om zo snel, eenvoudig en volledig mogelijk te voldoen aan de wettelijke uitleesverplichting.
4.9/5.0
Onze klanten zijn uitermate tevreden over de manier waarop wij de best presterende technologie combineren met persoonlijke support.
15+
Al sinds 2007 wijzen wij transportbedrijven de kortste weg door een controle of inspectie van de IL&T.

Wat zeggen jouw collega's over ons?