Auteur: Lisa Kok

Lisa is tachograaf specialist bij Roadsoft en met meer dan 7 jaar tachograaf ervaring, een expert op dit gebied. Lisa heeft het talent om complexe tachograaf vraagstukken te vertalen naar eenvoudige hulpartikelen. Op LinkedIn heeft ze meer dan 6.000 volgers, hier deelt ze wekelijks tachograaf tips met als doel de logistieke branche te informeren over hun wettelijke tachograafplicht.

LinkedIn Logo
Wat is de ITS functie op de tachograaf
Kennisbank
Wat is de ITS functie op de tachograaf?

Wat is de ITS functie op de tachograaf?

Datum: 19-10-2023
Auteur: Lisa Kok
Leestijd: 1 min.

In dit artikel vertellen we je alles over de ITS functie op de tachograaf. Wij vertellen je precies over wat deze functie precies inhoud, op welke tachograaf deze functie zit en wat je nog meer kunt verwachten van deze functie.

Wil je op een makkelijke manier een goede basis leren over de tachograaf over onderwerpen zoals out-of-scope rijden, de boot/trein functie en de smart tacho 2? Doe dan onze kosteloze tachograaf cursus op de Roadsoft Academie.

ITS functie

De ITS functie is een nieuwe functie op een smart tacho 2. De afkorting ITS staat voor intelligent transport system. Wat kan de ITS functie? Deze nieuwe functie maakt het mogelijk om bepaalde tachograaf gegevens te bekijken en te versturen naar een extern apparaat.  Deze gegevens kunnen met behulp van bluetooth verzonden en ontvangen worden door een extern apparaat zoals bijvoorbeeld een mobiele telefoon, boordcomputer of een ander transportsysteem.

Mogelijkheden

De ITS functie is standaard ingebouwd in een smart tacho 2 en maakt het dus mogelijk om tachograaf gegevens te bekijken en te versturen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld met een mobiele app (zoals de VDO driver app) op je mobiele telefoon de tachograaf bedienen over een afstand tot wel 10 meter. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je aan het laden en lossen bent en de laden en lossen functie nog wilt activeren.

Bluetooth

Dat bluetooth op een tachograaf mogelijk is, is niet nieuw. Sinds de digitale tachograaf 2.0 die op 1 oktober 2012 op de markt kwam was het volledig bedienen van de tachograaf met bluetooth al mogelijk. Hier had je echter wel hardware voor nodig, bij VDO was dit een dongel die je aan de voorkant van de tachograaf kon aansluiten, om deze bluetooth functie mogelijk te maken. In de Smart Tacho 2 heb je geen hardware meer nodig voor deze functie en zit deze functie standaard ingebouwd.

Roadsoft: de IL&T controlespecialist

Wij van Roadsoft zijn er om jou als vervoerder te helpen met het voorkomen van tachograaf boetes. Dat doen we door de beste tips en nieuwste ontwikkelingen te delen via onze artikelen, video's, trainingen en evenementen. Ook faciliteren we je slimme tachograaf software en hardware waarmee je je bedrijfsvoering vereenvoudigt en daarmee je vrijheid als vervoerder vergroot.

Lees hier meer over onze tachograaf software