No items found.
Handmatig uitlezen

digiVU plus

Klanten geven RoadSoft een 4.9/5.0

Onze digiVU plus bevat de digiVU met een draagbare kaartlezer als uitbreiding. Omdat dit handige apparaat werkt op batterijen kun jij overal ter plekke en handmatig jouw bestuurderskaart uitlezen. Zo bespaar jij een hoop moeite wanneer jij buiten je cabine naar je data wordt gevraagd. De uitgelezen bestanden worden op de downloadkey opgeslagen.

Gebruiksaanwijzing

De digiVU plus is een combinatie van een kaartlezer en een digiVU. Dit maakt het mogelijk om zowel de bestuurderskaart als de tachograaf uit te lezen met 1 apparaat.

 

Wil je jouw digitale tachograaf uitlezen? Volg dan de volgende stappen:

 

  1. Steek de bedrijfskaart in sleuf nummer 1 van de digitale tachograaf.
  2. Steek de meegeleverde digiVU in de poort in de tachograaf
  3. Het uitlezen is gestart wanneer je het oranje LED lampje ziet knipperen. Wacht vervolgens totdat het lampje groen licht geeft. Op dat moment is het uitlezen klaar. De bestanden zijn nu opgeslagen op de digiVU.
  4. Koppel de digiVU via de usb-hub aan de computer om de bestanden veilig op te slaan. Wanneer digiConnect openstaat worden de bestanden automatisch naar de software doorgestuurd.

 

Wil je jouw bestuurderskaart uitlezen? Dit gaat als volgt:

 

  1. Steek de bestuurderskaart in de digiVU plus. De kaartlezer is nu klaar om jouw chauffeurskaart uit te lezen.
  2. Het uitlezen start vanzelf. Dit kun je zien aan het blauwe lampje. Na ongeveer 60 seconden wordt het lampje op de digiVU groen.  Het uitlezen is klaar.
  3. Koppel de meegeleverde digiVU via de usb-hub aan de computer om de bestanden veilig op te slaan. Wanneer digiConnect openstaat worden de bestanden automatisch naar de software doorgestuurd.

Hardware

Met de digiVU plus kun jij waar je maar wilt jouw bestuurderskaart uitlezen. Bij de digiVU plus is tevens een usb-opzetstuk meegeleverd om je bestanden naar een computer over te zetten. Dit gebeurd automatisch wanneer je de downloadkey in de usb-poort van je computer steekt.

Indien je digiTac Web gebruikt zie je ook direct of de bestuurderskaart en tachograaf correct zijn uitgelezen.

Software

Op het gebied van uitlezen en opslaan voldoe je met de digiVU plus aan de wettelijke eisen. Omdat het echter niet mogelijk is om je bestanden te bekijken, raden wij je aan om gebruik te maken van DigiTac Web. Met deze tachograaf analyse software maak jij jouw databestanden volledig inzichtelijk.

Wanneer je de tachograaf uitleest ontvang je de rapportage van een risico-analyse in je mail. Zo krijg jij op een presenteerblaadje waar je in het vervolg verantwoordelijker moet handelen. Verwacht dus niet van ons dat wij de overtredingen voor jou wegtoveren. Wel geven wij jou de mogelijkheid om deze te voorkomen. Zo rijden wij gezamenlijk een zorgeloze toekomst tegemoet. Zonder de kleine foutjes met grote gevolgen!

Voordelen

Lage investering
Geschikt voor alle tachografen
Combinatie van een kaartlezer en uitleesstick
Apparaat is gemakkelijk te gebruiken
Onderweg uitlezen in een handomdraai
Mogelijkheid om de tacho en bestuurderskaart uit te lezen

Nadelen

Kost veel tijd
Chauffeurs moeten herinnerd worden om op tijd uit te lezen
Gemakkelijk kwijt te raken
Handmatige inspanning is nodig om de tachograaf uit te lezen en dit wordt nog wel eens vergeten

Alternatieven

Automatisch uitlezen

digiDL tracking

Klanten geven RoadSoft een 4.9/5.0

Nooit meer handmatig je bestuurderskaart of digitale tachograaf uitlezen? Laat onze digiDL Tracking dit dan automatisch en op afstand voor je doen. Werkelijk alles wordt geautomatiseerd om het proces te versnellen en nooit meer data te verliezen. Zo bespaar jij de tijd, moeite en frustratie van het handmatig uitlezen en kun jij je focussen op het échte werk, vervoeren.

Bespaart tijd en geld
Nooit meer handmatig uitlezen, dit zorgt voor gemak
Automatisch uitlezen

digiDL

Klanten geven RoadSoft een 4.9/5.0

Is handmatig je bestuurderskaart en digitale tachograaf uitlezen tegenwoordig niet veel te omslachtig? Laat onze digiDL dit dan altijd automatisch op afstand voor jou doen. Zo kun jij je focussen op het échte werk en rijden we samen een zorgeloze toekomst tegemoet. Zonder de kleine foutjes met grote gevolgen!

Zorgt voor erg veel gemak
Heb geen last meer van missende data met de digiDL

Nooit meer onnodige moeite, tijdverspilling en boetes

Laat elke denkbare frustratie eindelijk achter je met onze gebruiksvriendelijke en resultaatgerichte oplossing.

4000+
Dag in dag uit helpen wij 4.000 vervoerders om zo snel, eenvoudig en volledig mogelijk te voldoen aan de wettelijke uitleesverplichting.
4.9/5.0
Onze klanten zijn uitermate tevreden over de manier waarop wij de best presterende technologie combineren met persoonlijke support.
15+
Al sinds 2007 wijzen wij transportbedrijven de kortste weg door een controle of inspectie van de IL&T.

Wat zeggen jouw collega's over ons?