No items found.
Handmatig uitlezen

digiVU

Klanten geven RoadSoft een 4.9/5.0

Met onze digiVU kun je handmatig jouw bestuurderskaart en digitale tachograaf uitlezen. De uitgelezen bestanden worden op de downloadkey opgeslagen, zodat je deze snel en veilig kunt overzetten op je computer.

Gebruiksaanwijzing

De tachograaf heeft twee sleuven: sleuf nummer 1 zit links en sleuf nummer 2 zit rechts. Voor het uitlezen van je digitale tachograaf steek je de bedrijfskaart in sleuf nummer 1 van de digitale tachograaf. Wil jij zowel jouw digitale tachograaf als jouw bestuurderskaart uitlezen, steek je bestuurderskaart dan in sleuf nummer 2. Om uit te lezen volg je deze stappen:

 

  1. Steek de bedrijfskaart in sleuf nummer 1 van de digitale tachograaf
  2. Steek de bestuurderskaart die je wilt uitlezen in sleuf nummer 2.
  3. Steek de DigiVU in de poort in de tachograaf.
  4. Zodra je een oranje LED lampje ziet knipperen is het uitlezen gestart.
  5. Wacht totdat het lampje groen wordt, op dat moment is het uitlezen voltooid. De gegevens zijn nu opgeslagen op de DigiVU.

 

Zodra de bestanden zijn opgeslagen, zijn deze klaar om te importeren in de software. Sluit vervolgens de digiVU aan op uw computer en open digiConnect. De opgeslagen bestanden op de digiVU worden nu automatisch in de software geïmporteerd. De tachograaf data is nu klaar om verwerkt te worden!

Hardware

Bij de digiVU is een usb-opzetstuk meegeleverd om je bestanden naar een computer over te zetten. Wanneer je de digiVU in de usb-poort steekt, worden de bestanden automatisch overgezet op je computer. Wanneer je digiTac Web software gebruikt zie je direct of de bestuurderskaart en digitale tachograaf correct zijn uitgelezen.

Software

Met de digiVU voldoe je aan de wettelijke eisen van uitlezen en opslaan. Het is echter niet mogelijk om de bestanden te bekijken of te analyseren. Daarom raden wij je aan om gebruik te maken van digiTac Web.

Met deze tachograaf analyse software krijg je simpel en snel een volledig inzicht in de bestanden. Na het uitlezen van de tachograaf ontvang je direct een rapport met een risico-analyse in je mail. Zo heb jij gelijk inzichtelijk waar je in het vervolg op moet letten. RoadSoft neemt de overtredingen niet voor jou weg, maar geeft jou wel de mogelijkheid om deze te voorkomen.

Gezamenlijk rijden we een zorgeloze toekomst tegemoet, zonder kleine foutjes met grote gevolgen!

Voordelen

Goedkoop
Geschikt voor alle tachografen
Robuust apparaat, gaat moeilijk stuk
Batterijen zijn niet nodig
Mogelijkheid om onderweg de kaart uit te lezen
LED lichtjes geven uitleesvoortgang aan

Nadelen

Tijdrovend
Chauffeurs moeten herinnerd worden om op tijd uit te lezen
Door het formaat eenvoudig kwijt te raken
Handmatig uitlezen kan voor missende data zorgen
Handmatig uitlezen wordt nog wel eens vergeten en hier worden dure boetes voor uitgeschreven

Alternatieven

Automatisch uitlezen

digiDL tracking

Klanten geven RoadSoft een 4.9/5.0

Nooit meer handmatig je bestuurderskaart of digitale tachograaf uitlezen? Laat onze digiDL Tracking dit dan automatisch en op afstand voor je doen. Werkelijk alles wordt geautomatiseerd om het proces te versnellen en nooit meer data te verliezen. Zo bespaar jij de tijd, moeite en frustratie van het handmatig uitlezen en kun jij je focussen op het échte werk, vervoeren.

Bespaart tijd en geld
Nooit meer handmatig uitlezen, dit zorgt voor gemak
Automatisch uitlezen

digiDL

Klanten geven RoadSoft een 4.9/5.0

Is handmatig je bestuurderskaart en digitale tachograaf uitlezen tegenwoordig niet veel te omslachtig? Laat onze digiDL dit dan altijd automatisch op afstand voor jou doen. Zo kun jij je focussen op het échte werk en rijden we samen een zorgeloze toekomst tegemoet. Zonder de kleine foutjes met grote gevolgen!

Zorgt voor erg veel gemak
Heb geen last meer van missende data met de digiDL

Nooit meer onnodige moeite, tijdverspilling en boetes

Laat elke denkbare frustratie eindelijk achter je met onze gebruiksvriendelijke en resultaatgerichte oplossing.

4000+
Dag in dag uit helpen wij 4.000 vervoerders om zo snel, eenvoudig en volledig mogelijk te voldoen aan de wettelijke uitleesverplichting.
4.9/5.0
Onze klanten zijn uitermate tevreden over de manier waarop wij de best presterende technologie combineren met persoonlijke support.
15+
Al sinds 2007 wijzen wij transportbedrijven de kortste weg door een controle of inspectie van de IL&T.

Wat zeggen jouw collega's over ons?