No items found.
Handmatig uitlezen

digiCard

Klanten geven RoadSoft een 4.9/5.0

Met de digiCard kun jij eenvoudig en snel jouw bestuurderskaart uitlezen. In tegenstelling tot het uitlezen van je bestuurderskaart via de wagen, heb jij bij het gebruik van de digiCard geen bedrijfskaart nodig. Met deze kaartlezer wordt de data van je bestuurderskaart direct naar de computer overgezet.

Gebruiksaanwijzing

Met de digiCard lees je eenvoudig je bestuurderskaart uit. Het is belangrijk dat dit eens in de 28 dagen gebeurd zodat er geen missende data optreed. Volg de volgende stappen om je chauffeurspas succesvol uit te lezen met de digiCard.

 

  1. Open digiConnect op je computer.
  2. Koppel de digiCard aan je computer met de meegeleverde USB kabel.
  3. Stop je bestuurderskaart in de digiCard, het rode lampje gaat nu branden.
  4. de digiCard leest nu automatisch de bestuurderskaart uit en stuurt het door naar de software. Je hoeft hier verder niks zelf te doen, dot word geregeld door digiConnect en de digiCard.
  5. Wanneer het uitleesproces is voltooid gaat het groene lampje op de digiCard branden. Ontkoppel nu de digiCard van je computer

 

Gefeliciteerd. Je hebt nu je bestuurderskaart uitgelezen en de bestanden zijn klaar om geanalyseerd te worden in de software!

Hardware

De digiCard komt vooral van pas bij het direct moeten uitlezen van de bestuurderskaart van een ZZP’er of inleenpersoneel. Hiermee voorkom jij verwarring en de mogelijkheid dat er iets fout gaat.

Gegevens van de bestuurderskaart uitlezen gaat met onze digiDL bijvoorbeeld draadloos om de 7 dagen. Wanneer de laatste werkdag van de chauffeur eerder is weet jij pas later of zijn data volledig en correct is uitgelezen. Wat vrij problematisch is als dit niet het geval is. Wanneer jij met de digiCard op zeker speelt gaat er achteraf geen data verloren óf hoef jij niet in de achtervolging.

Software

Met het uitlezen van je bestuurderskaart via de digiCard ben jij er nog niet. Je hebt ook een computer met tachograaf analyse software nodig om de data op te slaan en te analyseren.

Wij raden je aan om gebruik te maken van ons programma digiTac Web. Met dit gebruiksvriendelijke en overzichtelijke programma krijg jij simpel en snel je gegevens volledig inzichtelijk. Sluit je digiCard via de USB-aansluiting aan op je computer. Stop je bestuurderskaart in de digiCard om uit te lezen. Na het uitlezen opent digiTac Web met de data op een presenteerblaadje.

Voordelen

Goedkoop
Bestuurderskaart uitlezen zonder de bedrijfskaart
Gemakkelijk en snel te gebruiken
Batterijen zijn niet nodig
Handig wanneer er weinig gereden wordt en de kaart onregelmatig uitgelezen hoeft te worden

Nadelen

Handmatig uitlezen kost tijd
Chauffeurs moeten herinnerd worden om hun kaart af te geven
Niet erg robuust, voorzichtig mee omgaan
Handmatig uitlezen kan zorgen voor missende data
Handmatige inspanning is nodig om de bestuurderskaart uit te lezen en dit wordt nog wel eens vergeten

Alternatieven

Automatisch uitlezen

digiDL tracking

Klanten geven RoadSoft een 4.9/5.0

Nooit meer handmatig je bestuurderskaart of digitale tachograaf uitlezen? Laat onze digiDL Tracking dit dan automatisch en op afstand voor je doen. Werkelijk alles wordt geautomatiseerd om het proces te versnellen en nooit meer data te verliezen. Zo bespaar jij de tijd, moeite en frustratie van het handmatig uitlezen en kun jij je focussen op het échte werk, vervoeren.

Bespaart tijd en geld
Nooit meer handmatig uitlezen, dit zorgt voor gemak
Automatisch uitlezen

digiDL

Klanten geven RoadSoft een 4.9/5.0

Is handmatig je bestuurderskaart en digitale tachograaf uitlezen tegenwoordig niet veel te omslachtig? Laat onze digiDL dit dan altijd automatisch op afstand voor jou doen. Zo kun jij je focussen op het échte werk en rijden we samen een zorgeloze toekomst tegemoet. Zonder de kleine foutjes met grote gevolgen!

Zorgt voor erg veel gemak
Heb geen last meer van missende data met de digiDL

Nooit meer onnodige moeite, tijdverspilling en boetes

Laat elke denkbare frustratie eindelijk achter je met onze gebruiksvriendelijke en resultaatgerichte oplossing.

4000+
Dag in dag uit helpen wij 4.000 vervoerders om zo snel, eenvoudig en volledig mogelijk te voldoen aan de wettelijke uitleesverplichting.
4.9/5.0
Onze klanten zijn uitermate tevreden over de manier waarop wij de best presterende technologie combineren met persoonlijke support.
15+
Al sinds 2007 wijzen wij transportbedrijven de kortste weg door een controle of inspectie van de IL&T.

Wat zeggen jouw collega's over ons?